Mere umplute

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere verzi acre Granny Smith
  • 1/3 pahar suc de lamaie
  • 18 prune uscate
  • 12 caise uscate (nu este neaparat nevoie se pot pune si alte fructe uscate)
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1pahar de vin rosu demi-sec sau dulce
  • 1/2 pahar lichior de cirese (nu este obligatoriu)

Mod de preparare

Se cojesc merele si se scoate mijlocul dar marul trebuie sa fie intreg. Se pun merele in sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Se pune o pruna in gaura fiecarui mar se intorc si se pun intr-un pirex, se adauga caise in partea opusa a gaurii si se mai pun si fructe linga ele. Merele trebuie sa fie apropiate intre ele sa nu fie mult loc. Se amesteca zaharul cu scortisoara sarea si lichidele si se toarna peste mere. Se coc la 180 de grade 30 de minute. Se servesc caldute sau reci cu inghetata de vanilie sau putina frisca. Este usor si foarte gustos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise