Mere umplute cu arpacas si fructe uscate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g arpacas,
  • 4 mere (circa 700 g),
  • 20 g margarina,
  • zeama de la 1/2 de lamaie,
  • 100 g caise uscate,
  • 50 g prune uscate,
  • 50 ml apa,
  • 2 linguri fistic,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri nuci.

Mod de preparare

Se fierbe arpacasul circa o ora in apa multa, se scurge si se pune deoparte.

Se spala merele, se taie capacelul, se scobesc cu grija, iar miezul se taie cubulete, se caleste in margarina si se stinge cu zeama de lamaie.

Caisele, prunele si nucile taiate marunt se incorporeaza - impreuna cu apa - in miezul de mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 10 minute.

Se adauga si arpacasul fiert, se amesteca bine si se umplu merele. Se ung de jur imprejur cu miere si se coc circa 15 minute in cuptorul incins la 170ş.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise