MERE UMPLUTE CU CARAMEL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 8 mere,
  • 80g. zahar,
  • 80g.unt,
  • 1 cana de sos caramel;
  • Pentru sosul caramel:
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de rom;

Mod de preparare

1 Se scoate catuta samburilor, avand grija ca merele sa nu se sfarame,apoi se aseaza merele intr-o tava.Se pune in fiecare mar zahar si o bucatica de unt ,apoi merele se pun in cuptor pentru cca. 30 de minute.

2.Intre timp, se prepara sosul caramel.Se ard cele 4 linguri de zahar ,intr-o tigaie, pana zaharul devine maroniu.Se adauga 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana se ingroase ca un sirop.Se adauga romul si , dupa cateva clocote, se ia de pe foc si se lasa la racit.

3.Merele se servesc calde sau reci, dupa preferinta , cu sos caramel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise