Mere umplute cu piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 mere
  • 400 g piept de pui
  • 80 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare

Tai carnea de pe os, o faci bucati si o prajesti in 40 g unt. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugi o ceasca de apa, putina sare si fierbi inabusit, pana scade tot lichidul. Lasi sa se raceasca, apoi dai de doua ori prin masina de tocat. Speli merele, le tai un capac in dreptul cozii, scoti cat mai mult miez, fara sa spargi merele, apoi umpli cu carnea tocata. Le asezi intr-o cratita, cu capacul in sus. Zaharul il caramelizezi usor si stingi cu o ceasca de apa. Dai in 2-3 clocote, dupa care torni peste mere. Dai cratita la cuptor, la foc potrivit si o tii pana se inmoaie merele. Le servesti calde!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise