Merluciu cu creveti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr file de merluciu
  • 14-16 creveti decorticati dar cu cap
  • 150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat)
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 ml vermut alb
  • 100 ml coneac sau wischi
  • 1 lingra pasta de tomat
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper alb dupa gust
  • putin patrunjel
  • o lingurita amidon sau faina alba

Mod de preparare

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un vas de iena, le saram, piperam si-l lasam de o parte

din cozi de peste si o lingurita de delikat fierbem o supa(150ml) cand e gata o strecuram

intr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam coneacul cu vermutul si-l flambam, cand s-a stins flacara adaugam o lingura pasta de tomat,supa,smantana lichida si patrunjelul tocat marunt

lasam sa fiarba circa 5 min si-l ingrosam cu o lingurita de amidon

turnam sosul respectiv peste pestele si creveti si-l dam la cuptor preincalzit la 200* pt 20-30 min. Se serveste cu piure de cartofi

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise