Merlucius cu fasole verde frantuzeasca

Timp pregatire
72 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g merlucius
  • 400 g fasole verde frantuzeasca
  • 3 catei mari de usturoi
  • ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se spala bine, bine, pestele si se usuca cu un prosop de hartie. Se sareaza si se pune la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins. Se scoate tot pe un servet de hartie.

Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste se pune fasolea congelata si se lasa sa fiarba 10-12 minute, pana se inmoaie, dar nu prea tare.

Din usturoi se face mujdei care se potriveste foarte bine atat cu pestele cat si cu garnitura.

Ca bautura este recomandat vinul alb demisec.

Merge excelent si cu un pahar de bere.

Eu am avut in casa vin rosu. A fost foarte bun.

O reteta simpla, simpla care leaga ziua de azi cu cea de maine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise