Mic dejun satios

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trebuie sa recunosc ca e un mic dejun taranesc pe care il pregatesc adesea pentru familie.
  • 6 cartofi mari
  • 1 ou
  • 4 linguri iaurt(danone)
  • un praf sare si piper
  • 2 lijnguri faina alba sau una alba si una de malai
  • si o canita buna de branza sarata
  • 1/2 ceapa -optional-
  • 2 lg untura cu jumere sau carnati

Mod de preparare

Cartofii se rad pe razatoarea de morcov, se adauga peste ei celelalte ingrediente. Daca iaurtul e gros, diluam cu lapte, trebuie sa ne iasa ca o pasta.

Ceapa se caleste la foc mic alaturi de jumere sau mezeluri(eu mai folosesc cremwusti de pui ptr copii).

Cand ceapa e sticloasa turnam incet cartofii,si lasam la prajit la foc mic cca 10 min cu capacul pus.

Apoi taiem cu o paleta portii si le intoarcem.Daca mai este nevoie mai adaugam ulei si mai lasam la copt inca 10 min.

Se serveste fierbinte cu smantana deasupra si un castravete acru langa!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise