MIEL BOULANGERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1,8kg.cartofi,taiati fin,
  • 1 ceapa taiata pestisori,
  • 600ml.zeama de legume,
  • 5 catei de usturoi zdrobiti,
  • 3 linguri rase de menta tocata fin,
  • 2 linguri rase rozmarin tocat fin,
  • 100g. unt la temperatura camerei,
  • 1 pulpa de miel de cca.2 kg;
  • Pentru sos:
  • 3 ardei grasi rosii,
  • 1 ceapa mica rosie,taiata pestisori,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • 1-2 linguri capere,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 5 frunze de menta,tocate fin;

Mod de preparare

1.Se opareste ceapa in apa clocotita timp de 2 minute.

2.Se incinge cuptorul la 200*C.

3.Se unge cu unt o tava mare de copt(de cca.4,5kg.) si se intind in straturi cartofii si ceapa,condimentand cu sare si piper.Se toarna deasupra zeama de legume si se da tava la cuptor pentru 30 minute.

4.Se amesteca cu mixerul usturoiul,menta,rozmarinul si untul,se condimenteaza cu sare si piper.

5.Se pune bucata de miel pe planseta si se indeparteaza portiunile de grasime.Se fac pe toata suprafata pulpei 6-7 taieturi adanci si cu o lingurita se introduce amestecul de unt in taieturile facute ,apoi cu restul compozitiei , se unge pulpa de miel.Se pune carnea pe gratarul de cuptor, deasupra cartofilor si se lasa sa se friga, la foc potrivit ,1 ora si 40 de minute.

6.Se prepara sosul:se coc ardeii pe plita , se lasa sa se raceasca , apoi se curata de pielite.Se taie in fasii subtiri.Se pune ceapa rosie intr-un vas ,se adauga sucul de lamaie, se condmenteaza cu sare si se lasa sa se marineze.Se adauga ardeii grasi, caperele,uleiul de masline si menta.Se mai adauga sare , daca este necesar, piper si se amesteca bine.

7.Se scoate pulpa din cuptor, se pune pe un fund de lemn, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute.Se taie in felii , care se aseaza pe un platou garnisit cu foi de salata verde si se servesc cu garnitura de cartofi si sosul alaturi.Desigur, acompaniati preparatul de un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise