Miel umplut

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
  • Organele de la un miel intreg
  • 300 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin rosu
  • 1 plic condimente pt miel
  • 1 cub Knor pui
  • ulei
  • Tarhon
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.

Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.

Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).

Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30’, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20’, dupa care mielul este gata.

Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.

Eu l-am servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise