Mincare chinezeasca(adaptata,la gustul meu)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cca 750 g piept de pui(fara os),taiat felii
  • -cca 8 catei de usturoi tocat(nu batut)
  • -cca250 g morcovi(taiati julien)
  • -1 ardei rosu si 1/2 ardei verde(taiat felii)
  • -3 ardei iuti(taiat f.marunt)
  • -2-3 dovlecei;in jur de 325 g(julien)
  • -cca375 g broccoli(buchetele mici)
  • -1 cutie ciuperci
  • -cam 2-3 pumni de porumb fiert
  • -soya sos sarat(cca250 ml)
  • -soya sos dulce(cca100 ml)
  • -1,5 lingura de amidon
  • -1 lingura de seminte de susan(prajite,putin,fara grasime)
  • -cca 2 lingurite de ghimbir pudra
  • -sare(daca e nevoie,deoarece sosul soya sarat,are sare)
  • -piper,dupa gust
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un wok,cu ulei de masline,se prajesc,pe rind,legumele si puiul.Pe masura ce se pajesc,se pun intr-un vas,pe servetel absorbant.Ordinea in care se prajesc este:usturoi,morcovi,dovlecei,ardei dulce,broccoli,ciuperci+porumb,pui+ardei iute.

Pe urma legumele(prajite)se amesteca(usor) cu puiul(prajit);se pune,apoi ghimbir,piper,soya sos(cele 2 feluri);peste aceasta compozitie se pune apa,cam pina la jumatatea compozitiei.Se fierbe totul,intre 5 si 10 minute(depinde cit dorim legumele de crocante;nu uitati ca in general mincarurile chinezesti sint crocante).Cind fierbe,mincarea,nu punem capac(sa nu se inmoaie mult legumele).

Dupa aceea se pune amidonul,dizolvat in putina apa rece;

dupa citeva clocote,se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc.

Se serveste fierbinte,presarat cu seminte de susan.Neaparat cu paste.

Cantitatea aceasa, e pt.8-10 persoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise