mincare de fasole verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg fasole,
  • 1 pahar smintina,
  • 100 g unt,
  • marar,
  • sare.

Mod de preparare

Se alege fasole cit mai tinara si fara ate.

Se curata de virfuri si codite, se spala si repede se pune la fiert in putina apa clocotita cu sare, atit cit s-o acopere; cind este fiarta si bine scazuta se poate prepara in doua feluri:

1. Se adauga unt si smintina peste fasolea fiarta si scazuta si se serveste imediat.

2. O parte din smirrtiria se amesteca cu o faina, se toarna peste legume, se adauga putin unt si se da cuptor pina ce prinde o culoare frumoasa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise