Mincare de spanac cu usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita
  • luat de pe codite
  • 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt
  • 1/2 l lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati prea mari in mincare. Intr-o cratita cu teflon, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul amesteca cu putin lapte pina are consistenta unei smintini si se toarna peste spanac, invirtind ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe invirtind in el, pina s-a ingrosat. Se potriveste de sare si piper, si se adauga otetul balsamic.

Se serveste cu ochiuri de oua, cu chiftele, sau cu friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise