Minciuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina, 3 oua, 2 linguri ulei, o lingura rasa zahar, un paharel rom,
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia

subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7 - 8 cm lungime si cat

doua degete latime. Se face o taietura in lung, la mijloc, prin care se

trece unul dintre capete, sa para ca o funda innodata. Se infierbinta ulei,

se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta. Cind aluatul s-a

intarit, fara a fi prea rumene, se scot cu furculita. Se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise