Mini checuri cu crema de branza

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (Pentru 2 mini checuri):
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri crema de branza cu smantana ( eu am folosit Delaco)
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • cativa miezi de nuca

Mod de preparare

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, crema de branza, sarea, coaja rasa de portocala si amestecam usor.

Faina o cernem, o incorporam treptat, apoi praful de copt.

Nucile le tocam si le punem peste compozitia obtinuta.

Punem doua forme de mini checuri intr-o tava de aragaz ( formele mele sunt de marimea unei palme), repartizam compozitia in mod egal.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem checurile.

Le lasam 20-23 de minute, pana se rumenesc frumos si sunt coapte (facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Reci le luam din forme, le pudram cu putin zahar si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise