Mini cupcakes cu faina de malai si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • 125 grame margarina Rama (sau unt de bun calitate)
  • 200 grame zahar brun din trestie
  • 150 grame faina integrala (550)
  • 200 grame faina de malai bio
  • 3 oua
  • 1 lingura de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 1 lingurita de coaja de portocala macinata
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata
  • 1 1/2 lingurite praf de copt (jumatate plic)
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • un varf de cutit de sare
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sofran (optional)
  • 50 grame stafide

Mod de preparare

De ceva timp studiez retete cu continut redus de gluten. Asta, dupa ce un prieten (medic) mi-a trimis un e-mail de informare despre grau si cultivarea acestuia. Nu era de bine! Dar sa o luam incet! Incepem cu nivelul 1 de dificultate. Aceasta inseamna ca avem de a face cu o reteta aproape clasica de cupcakes, doar ca in loc de faina normala, o sa folosim faina integrala si faina de malai. Pot sa va spun ca minicupcakes cu malai au iesit foaaaarte gustoase. Ce- fi fost in capul meu sa fac mini? Nu te saturi dintr-un mini!

Reteta este potrivita pentru 24 minicupcakes sau 12 cupcakes normale. A ramas putin aluat asa ca am mai facut 2 cupcakes in 2 forme de silicon (bonus).

Pregatiti tava de minicupcakes asezand formele de hartie. Si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Eu am folosit un termometru pentru cuptor, pe care l-am agatat de gratar.

Intr-un castron cerneti faina, faina de malai, praful de copt, bicarbonatul, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie, sofranul. Amestecati cu un tel.

Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul si amestecati dupa fiecare pana se omogenizeaza.

Montati la mixer paletele spiralate si apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand cu laptele in doua reprize (faian-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la viteza mica, doar pana se omogenizeaza.

Umpleti formele tavii de cupcakes cu ajutorul unei linguri sau a unui cupe de luat inghetata.

Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise