Mini placinte cu vita si pui

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • 2 lingurite gris
  • sare
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1/2 foaie aluat foietaj

Mod de preparare

Aluatul foietaj il punem la dezghetat.

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Rosiile le taiem cubulete mici.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie , apoi il taiem bucatele micute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem ceapa la inmuiat impreuna cu rosiile.

Le lasam 2-3 minute pe foc, apoi punem carnea de vita si de pui.

Turnam o canita de apa si amestecam bine sa nu se formeze bulgarasi de carne.

Lasam sa scada bine zeama , apoi condimentam cu sare, piper si boia de ardei.

Omogenizam si punem marar.

Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam .

Cand compozitia de carne s-a racorit putin adaugam verdeata, oul , grisul si le incorporam.

Presaram masa de lucru cu faina si asezam aluatul foietaj.

Il mai intindem putin cu sucitorul si decupam cercuri cu un pahar.

Luam o tava de briose , o ungem bine cu unt apoi punem cerculete de aluat.

Le umplem cu carne , iar deasupra taiem fasii de cascaval.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si le lasam pana sunt bine coapte.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise