Mini prajiturele de ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt. 6 prajiturele:
  • 120 gr. ciocolata neagra
  • 50 gr.unt
  • 1/4 cana zahar
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 2 ling. faina
  • cacao pt. uns formele

Mod de preparare

Ciocolate se topeste impreuna cu untul pe baie de abur; Separat, intr-un bol se amesteca ouale intregi, galbenusurile si zaharul, pana ce ouale incepe sa se albeasca si sa se ingroase. Se adauga apoi ciocolata topita si faina.

Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu cacao (sau zahar), se pune compozitia in forme (formele nu se umpu de tot, la cuptor prajitura mai creste un pic) si se da la cuptor. In mod normal se lasa la cuptor cam 7-10 min (interiorul prajiturii trebuie sa fie un pic lichid/ sa curga), insa eu le-am lasam un pic mai mult pana ce ciocolata sa inchegat.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme si se servesc imediat insa sunt la fel de bune si reci :).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise