Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • Pt. cremã:
  • 400-500 gr. urdã sau brânzã de vaci
  • 200 gr. zahãr
  • 1 plic zahãr vanilat
  • coaja rasã de la 1 portocalã mare sau lãmâie
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • 25 gr. unt topit
  • fãinã si unt pt. uns formele
  • Decor:
  • menta,scortisoarã pudrã, cirese...

Mod de preparare

1)Se lasã aluatul la decongelat.

Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit forme de metal, pe care le-am uns cu unt si fãinã, si forme de aluminiu pe care nu le-am uns :)

2)Pt. cremã:

Piseazã urda cu ajutorul unei furculite, adaugã zahãrul, zahãrul vanilat, coaja rasã de lãmâie sau portocalã, oul intreg, gãlbenusele si amestecã bine.

3)La sfârsit toarnã untul topit peste crema de brânzã si amestecã bine.

In fiecare formã pune o rondea de foietaj, intinde bine pe pereti formei...in formele de aluminiu am pus bucãti mai mari de foietaj :) apoi toarnã din cremã peste fiecare.

Dã la copt.

Se lasã sã se rãceascã, se scot din forme si se pudreazã cu multã scortisoarã.:)

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise