Minirulade cu gem

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia fina de pandispan: 3 oua, 3 linguri cu zahar tos, 3 linguri cu faina de patiserie, 3 linguri cu smantana "solida", 3 linguri cu ulei, un praf de sare si cateva picaturi cu suc de lamiie;
  • umplutura: 100 g gem sau crema rece din zahar pudra, 100g unt moale, 50g cacao, o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul (5 minute) se presara zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Separat, intr-o cescuta se freaca putin smantana cu uleiul si se toarna in spuma de oua; acum nu se mai amesteca deloc cu mixerul, ci se plimba o furculita de sus in jos si totodata se presara si faina.

Fursecurile pot fi glazurate cu ciocolata de diverse culori, topita la bain-marie, in loc de pudrare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise