Minitarte cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g faina
  • 200g unt
  • 100g zahar
  • 1ou
  • sare
  • 2 linguri de rom
  • 100g ciocolata amaruie
  • 3 foi de gelatina
  • 750g capsuni
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200g crema de branza dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • frunze de menta

Mod de preparare

Framantati faina cu untul, zaharul, oul, sarea si romul pana obtineti un aluat omogen. Se inveleste aluatul in folie de aluminiu si se da la rece 30 min. Ungeti cu ulei 8 forme mici de tarta si puneti aluat in forme. Se dau la cuptor 15 min.

Se rastoarna usor tartele si se lasa sa se raceasca. Ciocolata se topeste in bain-marie si apoi se toarna in fiecare tarta, tapetand toata suprafata cu un strat subtire. Capsunile se spala si se curata. Jumatate din ele se paseaza cu zahar pudra si suc de lamaie. Gelatina dupa ce s-a inmuiat se dizolva si se toarna in fir subtire in piureul de capsuni.

Imediat ce amestecul incepe sa se inchege, se freaca separat crema de branza cu zaharul vanilat si se adauga la piureul de capsuni. Se umplu tartele si se dau la rece o ora. Se orneaza cu fructe si menta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise