Mititei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne tocata amestec
  • condimente pentru mititei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper (eu i-am facut mai picanti, putei pune cat doriti sau chiar deloc)
  • 2 sau 3 lingurite boia
  • 4-5 capatani usturoi (sau oraf de usturoi)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml apa minerala
  • ulei pentru prajit (daca ii faceti in casa)

Mod de preparare

Carnea tocata pe care am cumparat-o, am mai dat-o inca o data prin masina de tocat sa fie mai fina. Se adauga jumatate din continutul plicului de condimente pentru mititei, sarea, piperul, si boiaua. Se amesteca. Intr-un pahar punem 150 ml apa minerala in care adaugam bicarbonatul. Turnam cate putina apa in timp ce " framantam" pana incorporam toata apa in compozitie. Usturoiul il zdrobim si il adaugam peste restul compozitiei. Dupa ce am terminat de preparat o lasam minim 1 ora si jumatate la frigider.

Se prajesc in tigaie sau la gratar! Sunt deliciosi si mai sanatosi ca si cei din comert :).

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise