Mititei la gratar

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60% carne de porc muschi
  • 40% carne de vita muschi
  • oase de vita (picioare)
  • 2 3 catei de usturoi
  • 0 ceapa mica
  • ienibahar
  • mix de legume
  • sare pier
  • bicarbonat

Mod de preparare

Oasele de vita se fierb ca si pentru racitura cu usturoiul ceapa tocat mixul de legume sare piper.Se lasa sa fie cat mai concentrata dupa ce sa racit se pune deoparte.Carnea se toaca foarte marunt se condimenteaza si se adauga gelatina de pe oase.Se framinta bine ca un aluat.Se adauga ienibararul (un praf)sare piper dupa gust. Cand incepe sa se comporte ca un aluat de paine punem bicarbonat (1/2 lingura la 1 kg de carne).O lasam sa se odihneasca cam 5 ore (poate sa stea pana a 2 zi la frigider).Mici ca sa aiba aroma perfecta se prajesc la cadura indirecta la gratar.Gratarul din imagine e unul profesional dar si la un gratar pe carbuni se poate face.Se aseaza jarul in stanga si derapta grilului si mititei se aseaza in centru .In asa fel pot fi intorsi cu mana .Atentie sa nu fie jar sub mititei!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise