Morcovi cu slaninuta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g morcovi curatati si taiati felii subtiri,
  • 50 g unt,
  • 6 felii slaninuta (bacon), taiate cubulete,
  • 1 ceapa verde tocata marunt,
  • 2 lingurite zahar,
  • sare,
  • piper negru,
  • 4-6 linguri zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se pun morcovii intr-o cratita, se acopera cu apa, se lasa sa dea in clocot, se iau de pe foc si se scurg bine intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita curata si se prajeste in el slaninuta, doar cat sa se rumeneasca putin. Se adauga morcovii si ceapa, se amesteca bine, se presara deasupra zaharul, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, circa 8-10 minute, adaugand cate putina zeama concentrata de pui.

Dupa ce s-au inmuiat morcovii si au absorbit toata zeama, se pun pe un platou incins, se garnisesc cu patrunjel verde tocat si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise