mostarda de mandarine

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg mandarine
  • 600g zahar
  • 150ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de mustar

Mod de preparare

1. Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita la macerat cu zaharul si zeama de la o jum lamaie

2. A doua zii le punem la foc mic,amestecand si adaugand apa(daca este nevoie mai adaugati in plus),iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul si dam deoparte;

3. A treia si a patra zii repetam operatiunea iar in a cincea zii adaugam dupa fierbere 5 picaturi de esenta de mustar,amestecam bine si punem totul in borcane spalate si sterilizate si le inchidem ermetic!

4. Aceasta mostarda este o specialitate din Italia si se serveste alaturi de branzeturi de calitate,carne fiarta,sau pur si simplu alaturi de aperitive!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise