MOUSSAKA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 140 ml ulei de masline
  • 400 g carne tocata de miel
  • 2 cepe taiate marunt
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 rosii rascoapte
  • 6 l.s. cascaval razuit
  • 1 sos Bechamel preparat conform retetei
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

1) Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ o ora si jumatate sa se odihneasca.

Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste

carnea tocata impreuna cu ceapa 15 min.

Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si

semintele si se adauga la carnea tocata.

Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 15 min.

2) Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (10 min la foc mare pentru cele cu gaz).

Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei.

Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete.

3) Se toarna sosul Bechamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

Va doresc pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise