Mousse de Chocolate cu Shots de Rodii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru mousse
  • 100 gr ciocloatã culinarã
  • 1 lingurã unt
  • 4 ouã si 125 gr zahãr
  • Pentru shots
  • 1 rodie
  • 50 gr zahãr vin de Porto sau Vermuth
  • rulou de scortisoarã + decor

Mod de preparare

* Pentru mousse, topeste ciocolata cu untul si adaugã peste gãlbenusele bãtute cu jumãtate din cantitatea de zahãr. La urmã se pun albusele bãtute bine cu restul de zahãr.

Amestecã bine cu telul si toarnã în pahare, decoreazã cu ciocolatã rasã si dã la rece.

Pentru shots, pune la fiert pentru 10 minute la foc mic toate ingredientele.

Lasã la rãcit si toarnã în pãhãrele, decoreazã cu rulouri de scortisoarã si serveste cu mousse.

Este o retetã portughezã de sãrbãtori:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise