Mousse de ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g ciocolata neagra
  • 180 g zahar farin
  • 4 oua
  • 250 ml Cointreau
  • 200 ml frisca lichida
  • 75 g unt

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie dupa care se adauga untul treptat si se lasa sa se raceasca.

Se bate galbenusul cu zaharul dupa care se adauga Cointreau.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezele.

frisca se bate dar fara zahar.

Cand ciocolata este aproape rece se aduga treptat amestecul de galbenus cu zahar si cu Cointreau dupa ce sa incorporat acest amestec se adauga frisca treptat si ultimul adaugam albasul batut spuma (tot treptat).

Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem moussul in forme mici si se da la frigider 3 ore inainte de a se consuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise