Mousse de Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.4 portii:
  • 5 foi de gelatinã incolorã
  • 4-5 kiwii proaspeti
  • 0,5 dl de apã
  • 200 gr. zahãr
  • 1 baton de scortisoarã
  • 200-300 dl de smântânã pt.friscã
  • 2 linguri de vin de Porto,sau orice altã bãuturã dupã plac:))

Mod de preparare

1)Foile de gelatinã, se lasã sã se topeascã intr-un bol cu apã cât sã le acopere(cel putin 2 min.).

Kiwii se curãtã de coajã(salveazã unul sau 4 felii pt. decor).

Intr-o tigaie sau cratitã antiaderentã,pune kiwii tocat mãrunt,apa,zahãrul,vinul si scortisoara.

Lasã la fiert, la foc mic,cam 8 minute.

2)Ia de pe foc si piseazã cu blenderul.

Scurge foile de gelatinã,si amestecã bine cu crema de kiwii.

Bate bine smântâna,fãrã a adãuga zahãr.

Amestecã crema de kiwii cu frisca.

3)Toarnã crema in 4 cupe.

Se pot orna dupã gust:))

Eu am pus friscã,felii de kiwii,si deasupra scortisoarã pudrã.

Se dau la rece câteva ore inainte de a servi:))

Poftã bunã!:d

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise