mousse de lamaie cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g capsuni
  • 1 plic gelatina pudra
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 125 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ou
  • 300 g iaurt

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se curata si se taie. Cealalta jumatate de apa se amesteca cu zaharul, razatura de lamaie, uleiul si oul intr-o craticioara, se omogenizeaza, se fierbe la foc mic, amestecand continu, aprox 5 min, pana ce compozitia este fierbinte, se adauga gelatina inmuiata, se amesteca in compozitie pina se dizolva gelatina.

Se lasa la racit la temp camerei amestecand cind si cand, se adauga iaurtul. Se pune in forme, un strat de capsuni, un strat de mousse de lamaie, se acopera si se tin la frigider pana se intaresc - aprox 3 ore.

Se pot folosi dupa preferinta ce fructe doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise