Mousse din Fructe de Padure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.4 persoane:350gr.fructe de padure congelate
  • 150gr.zahar si1 baton de scortisoara
  • sucul de la 1 lamaie
  • 400ml smantana pt frisca rece si100gr.zahar
  • 1 pliculet zahar vanelat sau aroma.

Mod de preparare

Pastreaza fructe pt. decor.Fructele,150 gr.zahar(poti pune mai mult,depinde de gustul fiecaruia),scortisoara si sucul de lamaie se caramelizeaza pana cand,ajunge la \"punctul de strada\"(atunci cand amestecand cu o lingura de lemn in fundul recipientului se \"deschide\"un fel de strada care ne permite sa vedem bine fundul recipientului,se obtine la temp.de 115C).www.receitasemenus.net-pontos de açucar.Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.2)Bate smantana tare,apoi adauga zaharul si vanilia treptat,bate bine.3)Amesteca jumatate de frisca cu crema de fructe.Pune crema in 4 pahare de desert(eu am pus in mai multe mici) ,restul de frisca si decoreaza cu fructele pastrate,sau alterneaza.Se da la rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise