Masline verzi murate

Timp pregatire
4800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 kg masline verzi
  • -2,5 kg lamii
  • -cca 300 grame ardei iute (sau dupa gust)
  • -apa
  • -sare
  • -niste ulei de masline

Mod de preparare

Maslinele (verzi) cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.

Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) schimbind apa de 2 ori pe zi (dimineata si seara). In vasele in care se pun maslinele punem masline cam pina la jumatatea vasului iar restul apa. Maslinele, in cele 2 zile, se umfla.

Dupa cele 2 zile, se mureaza asa:

Cele 2,5 kg de lamii se impart in doua jumatati se taie felii (fiecare lamiie, spalata, se taie in 4 felii), cealalta jumatate (spalate) se storc. Ardeiul iute (spalat) se taie tot felii.

Maslinele (nu va speriati daca sint maronii, asta e din cauza apei, in care au stat) se amesteca cu lamiile (taiate) si cu ardeiul iute (taiat). Cu compozitia asta se umplu borcane. Se lasa borcanul (sticla), fara masline cca 6-7 cm.

Se pune peste niste zeama de lamiie (sucul, pe care-l avem, il impartim la toate borcanele). Punem apoi saramura (pt 1 l de apa, se pun 100 g sare), sa acopere maslinele, apoi punem ulei de masline (un strat de vreo 3 cm), uleiul se pune pentru a face un strat izolator intre masline si aerul de afara (chiar daca borcanul se inchide ermetic, putin aer poate intra).

Se inchid borcanele ermetic si a doua zi (ca sa se observe daca fermenteaza si dau afara), se pun intr-un loc intunecos si rece (de exemplu intr-o camara).

Se pot consuma, cam dupa o luna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise