Mucenici(sfintisori)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 kg faina 000
  • 6 oua
  • 300gr zahar
  • 100gr drojdie proaspata
  • 900 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 oua pentru uns
  • sirop
  • 1 kg zahar
  • 1,8 l apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom sau vanilie
  • decor
  • miere de albine
  • nuca macinata
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.

Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos

Din aceste cantitati mi-au iesit 35 de bucati destul de mari

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise