Muffins ( briose) mozaicate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lichior
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de budinca vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet
  • Cantitatile sunt pentru 12 bucati de briose( nu depasiti gramajul)

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu cel de budinca de vanilie.

Ouale le mixam bine cu zaharul pina se face o spuma alba ce creste in volum, dublu.

Adaugam uleiul in fir subtire , ca la maioneza, apoi lichiorul.

La sfarsit adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.Optional se poate adauga coaja rasa de la o lamaie.

2/3 din coca o punem in formele de briose, unse in prealabil cu ulei si tapetate cu pesmet.Restul aluatului il amestecam cu cacao si il adaugam peste coca din forme, cu o lingura.. Amestecam apoi cu o scobitoare sa se intrepatrunda cele doua aluaturi.

Punem formele intr-o tava si le dam la cuptorul dinainte incalzit , pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor , se lasa la racit si dupa 10 minute se scot din forme.

Dupa ce s-au racit de tot se pot pudra cu zahar praf.

Pofta mare !

PS. reteta o am de la \"surioara\" mea Laura Schuster , careia ii multumesc din suflet, pentru tot !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise