Muraturi asortate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 kg murături asortate:
  • * 6 kg gogonele verzi,
  • * 1 kg ardei kapia,
  • * 1 kg morcovi curatati,
  • * 200 g ţelina radacini,
  • * 100 g telina frunze,
  • * 400 g varza rosie,
  • * 400 g sfecla rosie,
  • * 600 g conopida,
  • * 40 g marar uscat,
  • * bete,
  • * 50 g usturoi,
  • * 25 g ardei iute,
  • * 50 g hrean.

Mod de preparare

Muraturile asortate se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii).

Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternind cu condimentele din reteta. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori,pepeni verzi mici,gogosari verzi etc.

Se toarna saramura fierbinte 5 litri pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic. Primele 3-4 zile borcanele cu muraturi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine (petrol).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise