Muraturi asortate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg pepenasi verzi
  • 2 buc.conopida
  • 3 kg ardei capia rosu
  • o telina
  • jum kg morcov
  • 2 legaturi frunze telina
  • o legatura marar uscat
  • 2 legaturi tarhon uscat
  • 5 crengute visin
  • 4 legaturi hrean
  • Pentru saramura :
  • 0 lingura si jumatate sare mare grunjoasa la 1 l de apa,
  • 10 buc. foi de dafin
  • o lingura piper boabe
  • 0 lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe coriandru
  • Cantitatile se pot mari in functie de necesitate.
  • In cazul in care nu este destul de racoare in locul unde doriti sa depozitati muraturile , puteti adauga in saramura putin conservant.

Mod de preparare

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. De aceasta data am pus pepenasii taiati felii impreuna cu ardei capia, buchetele de conopida ,felii de morcov, telina,hrean , frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,foi de dafin.

Pepenasii se sterg cu o carpa umeda, se lasa putin la zvantat,dupa care se vor taia felii groase cat degetul.

Ardeii capia se sterg,iar conopida se spala,se lasa la zvantat, dupa care se desface in buchetele.

Pe fundul butoiului si al borcanului am pus mai intai cateva frunze de telina,crengute de visin,marar si tarhon, felii de morcov, telina si hrean,iar apoi un rand de pepenasi,conopida,ardei si din nou frunze de telina,crengute de visin ,marar si tarhon,felii de morcov,telina si hrean .

Intre timp se pregateste saramura : o lingura si jumatate sare la 1 l de apa si condimentele mai sus mentionate.Cand sarea este foarte bine topita se toarna saramura calda peste pepenasi si se inchide ermetic butoiul.

Deasupra se pun scandurele pentru a-i presa sa stea acoperiti in totalitate de saramura.

Daca incep sa fermenteze,se va forma putina spuma deasupra atunci va trebui sa vanturati muraturile cu un furtun,pentru a agita tot lichidul. Vanturarea se va face la 4-5 zile timp de o luna sau cat dureaza fermentarea si pe urma la 2-3 saptamani pentru a nu mai da voie sa se formeze floare la suprafata si sa ramana saramura limpede.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise