Muraturi pentru vara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece

Mod de preparare

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan.

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi. Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise