Mus de gutui cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui (3 gutui mari),
  • 175 ml vin alb,
  • 100 g zahar candel,
  • zeama de lamaie,
  • 50g nuci,
  • 1 lingurita scortisoara pisata.

Mod de preparare

Gutuile se taie in doua se scot samburii, apoi se taie bucatele.

Se pun intr-un vas, se toarna peste ele vinul si zaharul si se fierb 30 minute.

Se zdrobesc gutuile si se face din ele un piure, adaugand zeama in care au fiert si zeama de lamaie.

Nucile macinate se amesteca cu piureul de gutui si scortisoara.

Musul de gutui se serveste cu inghetata de vanilie, la clatite sau cu branza de vaci amestecata cu iaurt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise