Musaca apetisanta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 600 g rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 500 g carne tocata
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml lapte
  • 150 g cascaval felii

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiile se decojesc si se taie felii. Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga carnea si se caleste citeva minute. Se adauga in cratita sare, piper, cimbru, rosiile si se mai prajesc 10 min. Vinetele se calesc in 2 linguri ulei si se lasa la scurs. Intr-o forma unsa se pun in straturi alternative carnea, cartofii si vinetele. Se condimenteaza. Ouale se amesteca cu laptele si condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se pune la cuptor 50 min.

Se serveste rece sau calda.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise