Musaca cu dovlecei

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare.

Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.

Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute.

Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.

Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne.

Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor.

Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.

Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas.

Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.

Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei.

Deasupra radem niste parmezan.

Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise