Musaca de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • carne de vaca 1 kg
  • cartofi 3 kg
  • ceapa 300 g
  • ulei 250 ml
  • oua 3 buc.
  • piper,sare
  • verdeata 2 leg
  • cascaval 100 g
  • sos tomat 900 g
  • smantana 100 g
  • faina 50 g

Mod de preparare

Cartofi se pot prepara in 2 feluri:

-spalati,fierti in coaja,curatati si taiati felii

-curatati spalati taiati felii si opariti in apa

-se curata ceapa si se taie,se toaca carnea,se adauga verdeata,ceapa si se prepara sosul tomat. Carnea tocata cu ceapa se pune intr-un vas,se adauga grasimea si se inabuse aprox 20 de min.Se condimenteaza cu sare ,piper,verdeata taiata marunt si se amesteca pana se omogenizeaza.Se aseaza cartofi felii in tava unsa alternand un strat de cartofi si unul de carne tocata. Se toarna deasupra liezonul format din faina smantana si oua batute si se presara cascaval ras. Se adauga putin lichid pentru fierbere si se introduc la cuptor aprox. 30 de min.Se portioneza musacaua,se aseaza pe platou insotita de sosul tomat.Se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise