Musaca de cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi(5 cartofi mari)
  • 500 g carne tocata amestec
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura de unt
  • 2 cepe mari
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, cartofii se scot intr-un castron si se lasa la racit, apoi se taie felii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie. Cand ceapa incepe sa sticleasca se adauga carnea tocata. Se amesteca bine pentru a nu se lipi pana cand carnea se albeste, apoi se adauga pasta de tomate si o cana de apa si se lasa sa fiarba. Compozitia se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc dupa gust. Se ia o forma de copt si se unge bine cu unt, apoi se aseaza cartofii in asa fel incat sa acopere bine forma, peste care se pune compozitia de carne. Peste compozitia de carne se mai pune un strat de cartofi. Se bate un ou si se intinde bine peste ultimul strat de cartofi. Forma se introduce in cuptorul incins si se lasa circa 30 de min.

Pofta buna!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise