Musaca de cartofi

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 800g carne de porc
  • 8-10 cartofi
  • 2 oua
  • 300g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei
  • cascaval ras
  • sare,piper,marar,patrunjel

Mod de preparare

Foarte mult atunci cand postezi o reteta conteaza si imaginile folosite pentru ilustrarea ei.Desi pozele mele nu sunt intotdeauna reusite,m-am gandit ca ar fi pacat sa privez unele persoane de aceasta reteta.Mie una imi place foarte mult si sper ca o veti incerca si voi.

Se fierb cartofii in coaja.Cand sunt gata se scurge apa si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pune ceapa la calit,morcovul si ciupercile.Urmand apoi sa punem carnea si condimentele.Se tin pe foc pana cand carnea capata o culoare deschisa(albicioasa),iar apoi se adauga pasta de tomate.

Se curata cartofii si se taie felii,asezandu-se un strat de cartofi unul de carne.Vom continua pana terminam atat cartofii cat si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Deasupra se pun cele doua oua batute cu putina sare si apoi musacaua se da la cuptor aproximativ 30-40 minute,cercetand din cand in cand.Cu 10 minute inainte de a stinge cuptorul se rade cascavalul.Cand o scoatem din cuptor presaram patrunjel verde.

Pofta buna!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise