musaca de cartofi -din MOLDOVA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper
  • 1 ligura unt/margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 100 g branza mozzarella/cascaval

Mod de preparare

Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.

Atentie!!! Tava NU SE UNGE!

Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.

Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise