Musaca de cartofi si dovlecei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1kg carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • 200 gr. suc de rosii
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 ling.smantana
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri.

Dovlecelul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei pe ambele parti.

Carnea de porc se trage la tigaie impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul (tocate marunt).Dupa ce s-au calit putin se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare,piper si verdeturi.

Se monteaza musacaua pe straturi: cartofi- amestecul de carne- dovlecei(terminand cu stratul de cartofi).

Galbenusurile se amesteca cu smantana, se adauga peste musaca iar apoi se da la cuptor la 200 de grade timp de 30 de min. Se serveste cu iaurt sau smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise