Musaca de cartofi si vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 vanata
  • 500 grame de carne macinata (amestec)
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • suc de rosii
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • cascaval.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se curata apoi si se taie felii.

Vanata se coace pe aragaz, se curata si se taie felii.

Intre timp calim ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam carnea macinata si calim pana ce isi schimba culoarea si seaca apa ce o lasa. Condimentam cu sare si piper.

Ouale le batem si le amestecam cu 5 linguri de smantana si 1 lingura de faina pana ce obtinem o compozitie ca si aluatul de clatite.

Intr-un vas de yena uns cu unt asezam un strat de cartofi, jumatate din carne, putin sos de rosii si o rosie taiata cubulete. Asezam feliile de vanata, carnea ramasa, sos de rosii si rosia tocata si un alt strat de cartofi.

Peste cartofi turnam compozitia de oua cu smantana si radem cascaval.

Dam la cuptor cam 30 de minute. 20 de minute tinem acoperit sa nu se arda cascavalul, iar apoi descoperim sa se faca crusta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise