MUSACA DE FASOLE GRASA

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg.fasole grasa(lata,galbena);
  • 600 grame piept de pui;
  • 1 ceapa;
  • 3 oua;
  • 3 linguri de smantana;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura bulion;
  • 3 rosii;
  • 200 ml ulei masline;
  • sare,piper,o legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Fasolea se curata de capete,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare;

Carnea se spala,ceapa se curata,se taie bucati potrivite si se trec prin masina de tocat,dupa care se pun la calit in ulei timp de 15 minute,se asezoneaza si se lasa la racit;

Dupa ce compozitia s-a racit foarte bine,se adauga ouale si se amesteca foarte bine;

Se unge o tava de aragaz cu ulei,se aseaza un strat de pastai de fasole,apoi un strat de carne si tot asa ,dar trebuie avut grija sa fie 2 straturi de carne si trei de fasole;

Rosiile se taie felii subtiri si se aseaza peste ultimul strat de fasole;

Se face un sos din smantana,faina,bulion desfacut cu putina apa,se amesteca bine,se asezoneaza si se toarna peste musaca inainte de a o da la cuptor;

Tava se da la cuptorul incins in prealabil si se coace cca 15-20 minute la foc mediu;

Dupa coacere se poate orna cu patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise