Musaca de legume cu carne tocată

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi cruzi
  • 3 cepe mari
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • 2 morcovi
  • 3 ardei graşi
  • 8 ouă
  • 3 ouă pentru pus deasupra compoziţiei
  • 3 legături usturoi verde
  • 2 legături mărar verde
  • 1 cutie mică cu ciuperci
  • 1 cutie mazăre
  • sare
  • piper
  • 800 g carne tocată

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe razatoarea mare, iar usturoiul il pisam intr-un bol. După ce l-am pisat, facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cană, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingura de ulei si amestecam iar, pană devine o crema fina.

Desfacem cutiile cu ciuperci si mazare, scurgem zeama, apoi tocam marunt ciupercile.

Luam o tigaie, punem ulei in ea si calim carnea tocata. Cand s-a rumenit, o dam la o parte.

Intr-o cratita, punem ceapa la calit si o lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam cartofii (după ce i-am scurs de zeama), amestecam usor de sus in jos si lasam citeva minute să se rumeneasca. Dupa aceea adaugam morcovii, ardeii grasi si amestecam mereu, lasand cratita pe foc. Dam cratita la o parte si punem ciupercile si mazarea, amestecand totul foarte bine, apoi lasam compozitia sa se raceasca.

Cand s-a racit putin, adaugam carnea tocata, mararul, mujdeiul de usturoi, sarea, piperul si cele 8 oua si amestecam totul foarte bine.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia, niveland-o. Deasupra ei punem cele 3 oua batute, pe care le intindem uniform. Introducem tava in cuptorul incins, pentru cca 30 minute. Cand s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor si lasam musacaua sa se raceasca in tava, apoi o taiem după bunul plac. O putem servi alaturi de gogosari in oţet, castraveciori acri, muraturi sau salata de cruditati.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise