Musaca de oaie

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca (avec du mouton cuit ils disent en original) si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si se inteapa pulpa
  • nu se curata de coaja. Se prajesc in ulei. Se scoate carnea vinetelor si se pastreaza pieile;125 g ciuperci albe se prepara sote in unt 75 g de ceapa asemenea 100 ml de sos espagnole* (se gaseste la capitolul sosuri); 3 vinete se taie in rondele si se prajesc in ulei

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata, cu vinetele prajite (cele 6) cu ceapa si ciupercile calite in unt, o lingura de patrunjel tocat, un catel de usturoi taiat, sosul spaniol, si doua-trei oua.

Montajul musacalei: Tapisati interiorul si peretii unei forme de sarlota sau ale unei tavi dreptunghiulare cu pieile de vinata (partea neagra, coaja exterioara in afara). Se pune un strat de umplutura, un strat de vinete prajite si se alterneaza astfel. Se taseaza bine. Se acopera partea superioara cu piei de vinete si cu o hartie pergament unsa cu unt.

Se coace la cuptor, la bain marie timp de 1 ora. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute, si se scoate pe un platou din forma pentru a se servi. Daca se prepara in tava dreptunghilara se poate servi din tava

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise