Musaca de varza acra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg varza acra
  • 1/2 kg carne de porc
  • oaie
  • vita sau de pasare grasa
  • 100 g ceapa
  • 100 ml untdelemn
  • 100 gorez
  • o foaie de dafin
  • piper
  • ienibahar
  • cimbru
  • marar
  • smantana

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,

se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune

varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca

bine totul,se inchide oala cucapacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe

foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga

orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza sicarnea.Dupa aceea, se pune capacul, se

pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va

incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecarear fi fiert

separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise