Musaca de varza acra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg varza acra
  • 1/2 kg carne de porc
  • oaie
  • vita sau de pasare grasa
  • 100 g ceapa
  • 100 ml untdelemn
  • 100 gorez
  • o foaie de dafin
  • piper
  • ienibahar
  • cimbru
  • marar
  • smantana

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,

se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune

varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca

bine totul,se inchide oala cucapacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe

foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga

orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza sicarnea.Dupa aceea, se pune capacul, se

pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va

incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecarear fi fiert

separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise