Musaca de varza dulce

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 verze
  • ½ kg carne
  • 3-4 cepe
  • 3 linguri grasime
  • 2 oua
  • 4 legaturi verdeata
  • ½ kg rosii
  • 1-2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • un graunte usturoi

Mod de preparare

Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si sare. Se amesteca bine. Varza se fierbe mai mult de jumatate inainte de a se taia fideluta, apoi se prajeste cu putin bulion sau rosii si se asaza in straturi alternative de carne si varza, incepind cu varza. Se umple cu zeama in care a fiert varza, bors sau zeama de rosii si se da la cuptor. Se lasa pina ce scade bine si se toarna pe deasupra un ou intreg batut. Se mai da la cuptor pina se incheaga oul

Se serveste cu iaurt sau smintina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise